Falkängens Hantverksby

Hantverksbyn består av 11 butiker i en grönskande, genuin och rofylld miljö där ca 80 hantverkare och konsthantverkare från hela landet samsas varje sommar. Falkängens Hantverksförening representerar det mesta i hantverksväg; ull, vävt, glas, målat, silver, keramik, trä, tråd, smide, textilt m.m. – stort som smått, här finner Du mycket fint, något till Dig själv, eller kanske en present till någon speciell?…

Här kan Du lära mer om svenskt hantverk och slöjd, köpa fina bruks- och konstföremål samt njuta av miljön med de vackra, blommande entréerna till varje stuga. Hantverkarna demonstrerar olika former av slöjd de flesta dagarna under sommaren; bli inspirerad av att själv försöka! Ta god tid på Dig för besöket hos oss, det tar en stund att strosa runt på Falkängen!

Fri entré och parkering

Hantverksföreningen 0702-41 43 19

Falkängens Kaffestuga

I samma hus som receptionen ligger den mysiga Kaffestugan, där man kan ta en paus i skön miljö. På solsidan finns en stor uteservering. Vi erbjuder små och stora mackor, sallader, fikabröd, kaffe & te, Klings pinnglass. Självklart har vi gluten- och vegetariska alternativ, likaväl som sockerfritt.
I Kaffestugan serveras sommartid även frukost till vandrarhems- och konferensgäster. Frukosten måste dock förbokas. I år blir det frukostbrickor pga. rådande epidemi.

COVID-19, Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och desinficerar bord, stolar, handtag och erbjuder handsprit vid kassan. Vi ser dessutom till att man kan hålla avstånd i kön såväl som vid caféborden ute och inne.

Kaffestugan har handikapp ramp på baksidan och handikapptoalett inne.

Hantverksbyn samt kaffestugan kommer i år att öppna den 1:a juni istället för 1:a maj pga. rådande epidemi och har öppet 10.00-18.00 dagligen under sommarsäsong.

Tel. 54 00 25